Hormonen en het centrum

Het hormonaal systeem in het menselijk lichaam zit zeer complex in elkaar. Er hoeft daarom niet veel te gebeuren om dat systeem uit balans te brengen. Vrouwen maar ook mannen worden dagelijks belast met stress, prikkels, omgevingsfactoren, minder gezonde voeding, verminderde beweging en een maatschappij waarbij alles door moet gaan. Er is weinig tijd voor RUST. En dat blijft niet zonder gevolgen.

 

Na jaren van onderzoeken in samenwerking met het menstruatie voorlichtingsinstituut is naar voren gekomen dat heel veel meisjes en vrouwen met zorgelijke menstruatieklachten rondlopen welke dringende aandacht vragen. Daarnaast ervaren mannen en vrouwen veel meer stress en prestatiedruk dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Oestrogeen, progesteron, testosteron, cortisol, melatonine, serotonine, dopamine, glucagon, oxytocine enz. zijn een paar hormonen die dagelijks aan het werk zijn. Een verstoring in het hormonaal systeem geeft veel en onnodig klachten. Tijd dus voor een hormooncentrum om hier wat aan te doen op een natuurlijke wijze.

Hormooncentrum Eersel voor als uw hormoonagerelateerde klachten

Oorzaak en gevolg

Stress hebben we allemaal en dat is maar goed ook. Stress zorgt ervoor dat we alert blijven en op een juiste manier kunnen handelen. Stress wordt pas een probleem wanneer we de balans tussen stress en ontspanning kwijtraken. Dit gebeurt helaas steeds vaker en dit zorgt in toenemende mate voor fysieke, emotionele en psychische ongemakken.

Wanneer je teveel stress hebt, heeft dit een negatieve invloed op jouw celvernieuwing en dus ook op jouw hormoonhuishouding. Bij vrouwen zorgt dit o.a. voor menstruatie-, vermoeidheid- en overgangsklachten. Bij mannen resulteert het vaak in het hebben van een kort lontje, slechter slapen, een laag energieniveau, hoge spierspanning en een lager libido. Kwestie van oorzaak en gevolg.

Met de juiste behandelwijze is aan een hormonaal disbalans gelukkig wel wat te doen. Maar wat zijn de gevolgen als je bij ons in het centrum een behandeltraject in gaat?

Hormonaal in balans zijn geeft jouw:

- Meer energie

- Optimale darmflora

- Verbeterde voedsel opname

- Goede gewichtsbeheersing

- Gezonde en natuurlijke menstruatiecyclus

- Zorgeloze overgang

- Goede nachtrust

- Vitaliteit

- Een gelukkiger en opgewekt gevoel

- Optimaal libido

Allemaal een kwestie van oorzaak en gevolg.

Taille meten, gewichtsbeheersing, hormooncentrum

Onze aanpak

Meten = weten. Dat is ons uitgangspunt. Door eerst te meten en te analyseren waar jouw lichaam uit balans is, kunnen we daarna veel sneller en gerichter werken met een behandelplan wat bij jou past en waar jouw lichaam en geest behoefte aan heeft. Het eerste consult zal daarom altijd bestaan uit metingen, anamnese uitvgragen en een eerste start maken met basis suppletie. Het tweede consult bestaat uit het bespreken van de bloedtest uitslag en eventuele verdere aanvullende behandelmethoden.

Herstellen op celniveau

Herstellen op celniveau

Ons doel is om tot op celniveau jouw lichaam en geest te laten herstellen. Daarnaast dat jij de rest van je leven vitaal, opgewekt en uitgebalanceerd door het leven gaat.

Afspraak hormooncentrum

Wij committeren ons aan jou!

Onze behandeltrajecten zijn voor de langere termijn. Daarmee zorgen we dat de kans op herstel vele malen groter wordt en van blijvende aard is. Dat is onze commitment aan jou. Ga jij de commitment met ons aan?