top of page

Heksenweek

Bijgewerkt op: 24 apr. 2022

Ik zie de bui al hangen.


Een man, vrouw plus hun twee dreinende kids komen op vrijdagmiddag ons Hormooncentrum binnen. In gedachte ga ik na waarom ik in hemelsnaam ja heb gezegd op de vraag of ze de kinderen ook mee mochten nemen tijdens het consult.


Nadat de kinderen geïnstalleerd zijn op de bank (lang leven de iPads), nemen de vrouw en man plaats aan mijn spreektafel.


“Vertel, wat brengt jullie hier?”

Natuurlijk weet ik dat op voorhand al, maar ik hoor het ook graag van de mensen in hun eigen spreektaal.


Nou het zit zo, begint hij. Mag ik alsjeblieft even zelf uitleggen waarom ik hier ben? Dank je wel, zegt de vrouw venijnig.

Het zit namelijk zo Peter, vervolgt ze. De week voor mijn menstruatie kan ik niets van hem hebben. En niet alleen van hem, maar van de kinderen ook niet. Ik ben mijzelf dan helemaal kwijt. Soms voel ik zelfs agressie.


Ik zie haar man instemmende knikbewegingen maken. Ondanks dat hij dit heel subtiel doet, ontgaat het haar allerminst.

Ja je kunt wel gaan zitten knikken maar daar schiet ik niets mee op, sist ze hem toe. De spanning is te snijden tussen de twee.

Gelukkig komt net één van de kinderen binnen met een vraag.

Ik vertel de man dat er om de hoek een mooi bos is en zeg dat het misschien een goed idee is als hij daar met de kinderen even een lekkere wandeling gaat maken. Hij snapt de hint en even later zit ik alleen met zijn vrouw in de spreekkamer.

Ze barst in tranen uit.


"Ik hou echt heel veel van hem hoor maar in deze week ben ik gewoon mijzelf niet. Ook op mijn werk geeft dit enorm veel problemen. Ik snap mijzelf ook niet meer. Ik wil helemaal niet zo doen maar het lijkt of ik er geen controle over heb. Vroeger was ik helemaal niet zo, maar sinds de kinderen er zijn, herken ik mijn eigen lichaam niet meer.”

Dagelijks hebben wij vrouwen in ons Hormooncentrum met dit soort klachten. Hormonen hebben zo hun eigen gevoel voor humor lijkt het wel. Vaak worden stemmingswisselingen veroorzaakt door te korten aan neurotransmitters, ook wel gelukshormonen genoemd. De te korten aan neurotransmitters kunnen op een aantal manieren ontstaan.


· Doordat je er van nature te weinig aanmaakt · Doordat je er te veel van verbruikt · Doordat je te weinig juiste voedingstoffen binnenkrijgt · Doordat je veel stress ervaart


Vier van de belangrijkste gelukshormonen worden door je lichaam aangemaakt uit voedingstoffen. Door met de juiste voedingstoffen aan de gang te gaan, kun je in korte tijd enorm veel verbeteringen realiseren waardoor jij je een stuk lekkerder gaat voelen.

Zo ook deze dame.

Door naar de oorzaak te kijken van haar klachten en te meten waar en waardoor de te korten optreden, konden we snel met de juiste voedingsstoffen de benodigde stappen nemen. Door haar hormonen weer in balans te brengen voelt zij zich weer kiplekker.


Later, tijdens een vervolgconsult zei ze: “Ik voel mij zoveel beter. Zelfs in de week voor mijn menstruatie merk ik nagenoeg niets meer van humeurschommelingen.” Haar man die er opnieuw bij is, knikt wederom instemmend. Zij kijkt hem aan met een lach en geeft hem een kus op zijn wang.


Ik voel dankbaarheid wanneer ik ze hand in hand de parkeerplaats van het Hormooncentrum af zie lopen.


Meten = weten


Wil jij je weer optimaal in je vel voelen? Boek dan het optimaal traject.



Herken jij je in dit verhaal? Reageren kan hieronder.


Op onze blog pagina tref je verschillende artikelen aan. Praktijk verhalen afkomstig vanuit het Hormooncentrum, ervaringen van cliënten, vragen die (veel) gesteld worden waar we antwoord op geven maar ook artikelen die verwant zijn met wat we doen. Medische kennis, wetenschappelijke onderzoeken en wist je datjes. Heb jij ook een vraag? Stuur ons een bericht en wij geven antwoord. Misschien wel in een blog post.

#Hormonen#menstruatieklachten#overgangsklachten #gezondheid#voedingsstoffen


Hormooncentrum

Nieuwstraat 55A

5521 CB Eersel

Tel: +31 (0)85 043 11 98

info@hormooncentrum.nl



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page