Onze specialisten

Om jouw als individu zo goed mogelijk te helpen, hebben wij binnen ons centrum verschillende therapeuten, specialisten en coaches werkzaam. Wij stellen aan u voor:

Locatie Eersel

Anke Verhagen

Lichaams- en Hormoontherapeut

Cyclus coach, (Gast) docent

Auteur, Directeur

Ik weet als geen ander wat je als vrouw meemaakt op het moment dat je te maken krijgt met hormonale problemen.

Als specialiste ben ik zowel vanuit de reguliere als alternatieve geneeskunde opgeleid. Ik adviseer en begeleid vrouwen van alle leeftijden bij uiteenlopende klachten, die veelal veroorzaakt worden door hormonale schommelingen.

Want aandacht en tijd voor vrouwen met hormonale klachten, voor hun problemen en hun behoeftes, dat is er vaak veel te weinig. Vragen beantwoorden en de juiste voorlichting en behandeling geven, is van groot belang om een vrouw weer in haar kracht te krijgen. En dat is nu precies waar het om gaat in mijn consulten.

IMG_3200.jpg

Locatie Eersel

Peter de Vroed

Stressmentor, Vetzuren specialist,

Energetisch therapeut,

(Gast) docent, Auteur

Mede oprichter

De basis van gezondheid begint voor mij bij een gezonde vetzuren balans. Wanneer jouw cellen niet in staat zijn om voldoende voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen uit te scheiden is er altijd sprake van een disbalans.

 

Hoe je er achter komt of jij in een disbalans zit? Meten = Weten

IMG_3224.jpg
Wendy-Verbeek-CFW.jpg

Locatie Eersel

Wendy Verbeek

Hormoonspecialist

Voedingsdeskundige

Menstruatie-, overgangs- en zwangerschapsconsulent

Zure base coach

Hormonen kunnen je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Ik weet als geen ander wat je als vrouw meemaakt op het moment dat je te maken krijgt met hormonale problemen.

Als Care for Women specialiste ben ik zowel vanuit de reguliere als alternatieve geneeskunde opgeleid. Ik adviseer en begeleid vrouwen van alle leeftijden bij uiteenlopende klachten, die veelal veroorzaakt worden door hormonale schommelingen.

Want aandacht en tijd voor vrouwen met hormonale klachten, voor hun problemen en hun behoeftes, dat is er vaak veel te weinig. Vragen beantwoorden en de juiste voorlichting en behandeling geven, is van groot belang om een vrouw weer in haar kracht te krijgen. En dat is nu precies waar het om gaat in mijn consulten.

Saskia de Keulenaar.JPG

Locatie Alkmaar

Saskia de Keulenaar

Orthomoleculair- en kPNI therapeut

‘It’s all about energy’ een andere kijk op stress- en hormoon gerelateerde klachten.

Hormonen spelen gedurende ons hele leven een belangrijke rol in onze gezondheid vooral bij ons vrouwen.

Is er sprake van een hormonale disbalans dan kan dit tot veel verschillende problemen leiden. 

Heb je bijvoorbeeld last van chronische stress dan heeft dit een grote invloed op je immuunsysteem en hiermee op je energielevel.

Of misschien heb je klachten die gerelateerd zijn aan je cyclus zoals PMS, PCOS, wil je graag zwanger worden of ervaar je overgangsklachten. Wij denken te snel ‘het hoort erbij’ of ‘er is toch niets aan te doen’. Niets is echter minder waar. 

Vanuit mijn orthomoleculaire- en kPNI kennis en ervaring ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaken van jouw onbalans zodat je aan de juiste knoppen kunt draaien zodat ook jij op weg kunt gaan naar een voor jou optimale gezondheid!

Locatie Amsterdam

Petra De Ryck

Orthomoleculair Therapeut & Hormoon Specialist 

De reden dat veel vrouwen zich niet vitaal voelen, hangt vaak samen met hun hormoonbalans. Als onze hormonen uit balans zijn dan gaat er vroeg of laat ergens iets mis en beginnen allerlei klachten te ontwikkelen en op te stapelen.

 

Veel voorkomende hormonale klachten zijn:

 • Gewichtstoename

 • Haar verlies, dunner wordend haar

 • (Hormonale) migraine

 • Vruchtbaarheidsproblemen

 • PMS, stemmingswisselingen

 • Beginnende menopauze klachten

 • Acné

 • PCOS (Polycystic ovary syndrome)

 

Het goede nieuws is dat de meeste disbalansen aan te pakken zijn!

 

Wil jij van je klachten af? Dan zal je eerst de oorzaak moeten achterhalen en dit aanpakken. Met voeding en leefstijlaanpassingen help je je lichaam om de balans weer terug te krijgen. De oorzaak aanpakken in plaats van symptoombestrijding. 

 

Mijn doel is dat jij geïnformeerd, geïnspireerd, gemotiveerd en bovenal zelfstandig verder kunt met je nieuwe levensstijl.

Petra_De_Ryck_hormooncentrum.png
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest

©2020 by Hormooncentrum, een initiatief van Men-struatie.nl - Design Anke Verhagen