BASIS Consult

Het BASIS consult is voor iedereen die echt wil weten waar hij/zij staat qua gezondheid en hoe hem/haar hormonen mogelijk invloed hebben op zijn/haar algehele gemoedstoestand en gezondheid. Daarnaast is dit consult voor iedereen die wil dat er nu eens ECHT geluisterd wordt.

Uitgebreide anamnese

 

Om er achter te komen wat je exacte hulpvraag is en welke klachten jou nu echt parten spelen, beginnen we eerst met het invullen van een uitgebreid anamnese formulier. Dit formulier ontvang je per e-mail van ons zodra je het basis consult definitief hebt geboekt.
In het anamnese formulier stellen we heel veel vragen over tal van zaken die belangrijk zijn om een goed beeld te krijgen over jouw:
- Algehele leefstijl

- Stressniveau

- Algehele gezondheid

- Darmflora

- Voedingspatroon

- Al jouw klachten

- Medische geschiedenis

- Medicijn gebruik

Het is de bedoeling dat je dit formulier uiterlijk 24 uur voor aanvang van het consult volledig online invult. Op deze manier kunnen we je hulpvraag en klachten voor aanvang van het consult al bestuderen. en blijft er tijdens het consult veel tijd over om jou alle aandacht te geven die jij verdient.

Arts die een Vorm

Uitleg over waar jouw klachten vandaan komen en wat je er aan kunt doen

 

Het consult duurt bij ons 60 minuten. Die tijd gebruiken we om goed naar je te luisteren en om jou te kunnen voorzien van gedegen informatie. Informatie over hoe jouw lichaam en interne systemen functioneren bijvoorbeeld. Of waar hormonen worden aangemaakt in het lichaam en wat ze behoren te doen. Ook kunnen brandende vragen onderbouwend beantwoordt worden. Vragen zoals; "Waarom jij soms extreem emotioneel kan voelen en reageren". Of "Waarom ervaar jij zoveel vermoeidheid?" En de belangrijkste vraag; "Wat kun je doen om klachten te verminderen?".

Advies op maat

Iedereen is anders en iedereen heeft een andere hulpvraag en of behoeftes. Daarom geven wij een advies op maat.

De adviezen die wij tijdens het consult geven omvatten:

Voedingsadvies

- Leefstijl advies

- Advies om verdere onderzoeken te doen

- Hormonaal advies

- Advies om een specialist te raadplegen ja/nee

Door gedegen informatie met jou te delen en uit te leggen waar jouw klachten in de kern vandaan komen, kun je als mens na dit Basis consult een weloverwogen keuze maken om:

A: bepaalde vervolg onderzoeken te laten verrichten

B: een traject met ons te doorlopen om zo jouw klachten te verminderen en weer helemaal in balans te komen.

 

De kosten voor dit uitgebreide basis consult bedragen €95,- incl. btw

Verdere basis onderzoeken/testen bedragen €304,- incl. btw. (Meten=Weten pakket).

De onderzoekskosten worden na het consult in rekening gebracht mits deze zijn afgenomen.

 

Boeken kan via de onderstaande knop.

Basis Meten = Weten pakket
celgezondheid bloedonderzoek + stresstest + gelukshormonentest + bloedvaten gezondheidsonderzoek + Nitric Oxide test

Bloedprikken_hormooncentrum.jpg

Het lichaam bestaat uit miljoenen cellen. En al deze cellen hebben de taak om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Taken als het aanmaken van jouw hormonen, de taak om jou te beschermen tegen ziektes en de taak om je energie te geven. De cellen in je lichaam gezond houden is daarom erg belangrijk. 

Echter door onze drukke maatschappij en vaak een minder optimale voedingsstijl, wordt ons lichaam en geest dagelijks behoorlijk op de proef gesteld. 

1 dag stress en minder gezond eten is niet zo erg maar als dat een langer tijd gebeurd dan gaan we dat wel merken in onze aderen, ons humeur en ons geluksgevoel.

Want wist je dat 90% van onze gelukshormonen in onze darmen worden aangemaakt?

Je kan je dan wel voorstellen dat je niet alleen je cellen gezond moet houden maar ook je darmen voor de aanmaak van je gelukshormonen en voor het goed op kunnen nemen van je dagelijkse vitaminen en mineralen.

 

Dit "Meten = Weten pakket" is zo samengesteld om erachter te komen:

- hoe gezond jouw cellen zijn

- waar de oorzaak ligt van jouw lichamelijke klachten

- of jouw bloedvaten goed functioneren

- of jouw darmen optimaal floreren

- of jij voldoende gelukshormonen aanmaakt

of jij stressbestendig bent

- hoe wij jou het beste kunnen helpen en begeleiden

 

Inhoudt Basis Meten = Weten pakket:

- 1 uitgebreide anamnese afname (1e consult)

- 1 Vetzuren bloedtest (via vingerprik) (1e consult)

- 1 Stresstest (via klein apparaat) (1e consult)

- 1 Bloedvaten test (via klein apparaat) (1e consult)

- 1 NO test t.w.v. (Nitric Oxide via speeksel test) (1e consult)

- Gelukshormonentest (GHT) (na 1e consult)

- Voedingsstoffen adviezen

- Ondersteunende gesprekken

- 4 consulten (Totaal 3 uur)

Consulten en testen zijn verspreid over 4 maanden.

NO straat voor Nitric oxide. 

Wist je dat Nitric Oxide één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam is en de gezondheid van je bloedvaten ondersteunt? Dit molecuul wordt wereldwijd door deskundigen hét natuurlijke wondermiddel genoemd om gezond te blijven. Tijdens de NO test meten we hoeveel van dit molecuul jij in jouw lichaam hebt. 

Volgorde consulten nader toegelicht

Je kan dit pakket online boeken via de onderstaande knop. 

Nadat je definitief geboekt hebt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar een zogenaamd anamnese formulier. In dit formulier stellen we je vragen over tal van zaken die belangrijk zijn om een goed beeld te krijgen over jouw:

 

 • Algehele leefstijl

 • Stressniveau

 • Algehele gezondheid

 • Darmflora 

 • Voedingspatroon

Wij ontvangen graag het ingevulde formulier uiterlijk 24 uur voor aanvang van het consult retour. Op deze manier kunnen we tijdens het eerste consult alle aandacht aan jou geven, je voorzien van gedegen advies over leefstijl, voeding en je gelukshormonen. Daarnaast houden we ook nog voldoende tijd over om de vetzuren bloedtest, stresstest, bloedvaten test en NO test af te nemen.

Aan de hand van de uitslagen die tijdens het 1e consult bekend zijn, zetten we het traject voort door te starten met een op jouw gemaakt voedingsstoffen adviesplan zodat we vanuit de basis kunnen gaan werken om je lichaam weer volledig in balans te brengen en of klachten te verminderen.

De kosten voor eventuele benodigde voedingsstoffen zitten niet bij de prijs inbegrepen. We kijken altijd wat jij nodig hebt zodat je nooit teveel betaald. De duur van inname van aanvullende voedingsstoffen is afhankelijk van de uitslagen.

De gelukshormonentest (GHT= onderzoek naar te korten aan bepaalde neurotransmitters ook wel gelukshormonen genoemd), krijg je op het einde van het 1e consult. Via een e-mail wordt er een link thuis gestuurd. Het is de bedoeling dat je de online GHT thuis invult en de uitslag aan ons doorgeeft.

2e consult

Bloeduitslagen en GHT bespreking. Daarnaast leggen we ook uit wat het betekend voor jouw algehele gezondheid en wat we daar aan kunnen doen. Om je verder te ondersteunen geven we nog aanvullend voedings-, en leefstijl advies als dat nodig is.

Het 3e consult omvat een persoonlijk contact moment waarin we jouw status monitoren en polsen hoe het met je gaat. Als er bij gestuurd met worden dan doen we dat.

Het 4e consult omvat een persoonlijk contact moment waarin we jouw status monitoren en polsen hoe het met je gaat en bespreken hoe jij nu verder kan gaan met je gezondheid. Namelijk op eigen kracht, het herhalen van een vetzuren bloedtest (om te weten of je het doel van balans bereikt hebt) of om door te pakken met het Lifestyle PLUS Health pakket. In dit pakket zitten diverse testen (waaronder herhaling vetzuren bloedtest), metingen en voedingsadviezen bij inbegrepen zitten. Dit pakket is speciaal bedoeld voor mensen die hun leefstijl blijvend gezond willen houden en graag extra begeleiding willen in voeding. (zie kopje Lifestyle PLUS Health pakket).

  

Als je er voor kiest om nog langer gebruik te maken van onze professionele diensten en begeleiding dan betaal je voor een herhaling vetzuren bloedtest €99,- en voor het Lifestyle PLUS Health pakket €599,-.

Prijs voor het Meten = Weten pakket

€399,- incl. btw*

 

Basis Meten = Weten pakket kun je boeken via

onderstaande knop.

*Kosten à €349,- die tijdens het eerste consult worden gemaakt, worden altijd bij u in rekening gebracht. Er is geen restitutie mogelijk op consulten en /of testen die niet afgenomen dan wel niet nagekomen zijn door u.

Lifestyle PLUS Health pakket
Health check onderzoeken + voeding en leefstijl adviezen

Leefstijlcounseling

De opmerking; "Ik ervaar geen lichamelijke klachten en eet heel erg gezond. Dus met mijn gezondheid zit het wel goed", horen wij heel erg vaak in onze praktijk. Maar is dat wel zo? Hoe kun je dat nu zeker weten zonder het onderzocht te hebben?

 

De helft van de Nederlanders kampt met chronische aandoeningen. Ook kampt de helft van de Nederlanders met overgewicht of zelfs obesitas. De kans dat jij niets mankeert wordt met de cijfers wel een stuk kleiner.

 

Daarom is het goed om preventief jezelf te laten screenen op je gezondheid. Zodat je zeker weet dat je ECHT gezond bent of op tijd gewaarschuwd wordt als blijkt dat het toch tijd wordt om actie te ondernemen om dat opnieuw te worden.

 

Met het lifestyle PLUS Health pakket wordt de mogelijkheid geboden om niet alleen preventief jouw gezondheid te onderzoeken maar ook om professioneel begeleid te worden in voeding en leefstijl.

Het Lifestyle PLUS Health pakket is zo samengesteld dat we:

 

- Jouw gezondheid wetenschappelijk in kaart kunnen brengen

- Goed kunnen bepalen welk voedsel voor jou wel/niet geschikt is

- Jouw voedingsstoffen opname vast kunnen stellen

- Een persoonlijk plan van aanpak kunnen maken

- Jou professioneel kunnen begeleiden voor een blijvend resultaat

Inhoud Lifestyle PLUS Health pakket:

- 1 uitgebreide leefstijl anamnese afname (1e consult)

- 1 Vetzuren bloedtest (via vingerprik) (1e consult)

- Vit. D bloedtest (via vingerprik) (1e consult)

- Bloeddruk meting (1e consult)

- Wegen/meten (1e consult)

- BMI bepaling (1e consult)

- Voedingsanalyse

- Voedingsstoffen adviezen

- Online Voedingsplan voor 3 maanden

- Ondersteunende gesprekken

- Pre-screening bloedtest (voedingsintolerantie screening)*

- Insuline, cholesterol en HOMA bloedtest (pre)diabetes 2 screening)*

- 4 Consulten (totaal 2,5 uur)

*Deze testen ga je zelf in een van de 800 prikposten in NL af laten nemen.

 

Consulten en testen zijn verspreid over 3 maanden.

Volgorde consulten nader toegelicht

Je kan dit pakket online boeken via de onderstaande knop. 

Nadat je definitief geboekt hebt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar een zogenaamd anamnese formulier. In dit formulier stellen we je vragen over tal van zaken die belangrijk zijn om een goed beeld te krijgen over jouw:

 

 • Algehele leefstijl

 • Stressniveau

 • Algehele gezondheid

 • Darmflora 

 • Voedingspatroon

 • Verdenking op (Pre)Diabetes type 2

 • Intoleranties op voeding

Wij ontvangen graag het ingevulde formulier uiterlijk 24 uur voor aanvang van het consult retour. Op deze manier kunnen we tijdens het eerste consult alle aandacht aan jou geven, je voorzien van gedegen advies over leefstijl, voeding en het belang van screening onderzoeken. Daarnaast houden we ook nog voldoende tijd over om de vetzuren bloedtest, vit.D bloedtest, bloeddruk meting en fysieke lichaamsmetingen af te nemen.

Aan de hand van de uitslagen die tijdens het 1e consult bekend zijn, zetten we het traject voort door te starten met een op jouw gemaakt voeding en voedingsstoffen* adviesplan. Je krijgt 3 maanden toegang tot ons eigen online voedingsplan.

Daarnaast leggen we uit hoe jij een afspraak kan maken bij een prikpost bij jou in de buurt om nog een tweetal intraveneuze bloedonderzoeken af te laten nemen. Dit is nodig om na te gaan of jij mogelijk Pre- of Diabetes type 2 hebt en of jij mogelijk intolerant bent voor bepaalde voedingsstoffen wat voor een hoop klachten kan zorgen.

als huiswerk ga je thuis voor 2 weken bijhouden wat jij dadelijks eet en drinkt om zo je inname in kaart te brengen.

2e consult

Bloeduitslagen en voedingsdagboek bespreking. Daarnaast leggen we ook uit wat het betekend voor jouw algehele gezondheid en wat we daar aan kunnen doen. Om je verder te ondersteunen geven we nog aanvullend voedings-, en leefstijl adviezen als dat nodig is.

Het 3e consult omvat een persoonlijk contact moment waarin we jouw status monitoren en polsen hoe het met je gaat. Als er bij gestuurd met worden dan doen we dat.

Het 4e consult omvat een persoonlijk contact moment waarin we jouw status monitoren en polsen hoe het met je gaat en bespreken hoe jij nu verder kan gaan met je gezondheid. Dat kan namelijk op eigen kracht of d.m.v. losse vervolg consulten à €95,- p/uur te boeken. 

 

 

Dit pakket is speciaal bedoeld voor mensen die hun leefstijl blijvend gezond willen houden en/of graag extra begeleiding willen in voeding. 

 

Kosten Lifestyle PLUS Health pakket: €599,- ** incl. btw en incl. alle testen

Boeken kan via onderstaande knop.

*De kosten voor eventuele benodigde voedingsstoffen zitten niet bij de prijs inbegrepen. We kijken altijd wat jij nodig hebt zodat je nooit teveel betaald. De duur van inname van aanvullende voedingsstoffen is afhankelijk van de uitslagen.

**Kosten à €365,- die tijdens het eerste consult worden gemaakt, worden altijd bij u in rekening gebracht. Er is geen restitutie mogelijk op consulten en /of testen die niet afgenomen dan wel niet nagekomen zijn door u.

Optimaal traject met BONUS
Meten=Weten + Lifestyle PLUS Health pakket voor optimale gezondheid.

Image by Ruslan Zh

Ervaar jij klachten of wil jij preventief iets aan je gezondheid doen? Dan is het Optimaal traject incl. BONUS op jouw lijf geschreven.

Dit Optimaal traject omvat het "Basis Meten = Weten pakket + het Lifestyle PLUS Health pakket" en is samengesteld om erachter te komen:

- hoe gezond jouw cellen en lichaam zijn

- waar de oorzaak ligt van jouw lichamelijke klachten

- of jouw bloedvaten goed functioneren

- of jouw darmen optimaal floreren

- of jij voldoende gelukshormonen aanmaakt

- of jij stressbestendig bent

- Welk voedsel voor jou wel/niet geschikt is

- Of jij voedingsstoffen op kan nemen

- Welk plan van aanpak bij jou past

- Hoe wij jou professioneel kunnen begeleiden voor een optimaal resultaat

 

Dit pakket omvat: 

- 1 uitgebreide anamnese afname (1e consult)

- 1 Vetzuren bloedtest(via vingerprik) (1e consult)

- 1 Stresstest (via klein apparaat) (1e consult)

- 1 Bloedvaten test (via klein apparaat) (1e consult)

- 1 NO test t.w.v. (Nitric Oxide via speeksel test) (1e consult)

- Gelukshormonentest (GHT) (na 1e consult)

- Voedingsstoffen adviezen

- Ondersteunende gesprekken

- 2e Vetzuren bloedtest (via vingerprik) (5e consult)

- Vit. D bloedtest (via vingerprik) (5e consult)

- Bloeddruk meting (5e consult)

- Wegen/meten (5e consult)

- BMI bepaling (5e consult)

- Pre-screening bloedtest (voedingsintolerantie screening)*

- Insuline, glucose en HOMA bloedtest (pre)diabetes 2 screening)*

- Voedingsadviezen

- Online Voedingsplan voor 3 maanden

- Ondersteunende gesprekken op leefstijl en voeding

- Totaal 9 consulten (6 uur)

 

*Deze testen ga je in een van de 800 prikposten in NL af laten nemen.

Prijs Optimaal traject: €998,-* incl btw en all testen.

Dit bedrag kan in een keer betaald worden of in 8 termijnen à €135,-* per maand.

 

Wat houdt dit traject precies in?

Dit traject is in 8 stappen opgebouwd. Dit doen we omdat het voor de meeste mensen onmogelijk is om veranderingen in voeding en leefstijl in een keer aan te pakken en door te voeren. Daarnaast heeft het lichaam op celniveau gemiddeld 8 maanden nodig om zichzelf volledig te vernieuwen en te verbeteren. Hierdoor is het eigenlijk logisch om een traject van 8 maanden aan te bieden wil je een optimale gezondheid nastreven.

Door jou 8 maanden lang stap voor stap lichamelijk en geestelijk goed te begeleiden en te voorzien van de juiste adviezen op maat, is de kans heel groot dat jij na 8 maanden weer helemaal in balans bent en een stuk lekkerder voelt dan dat je nu bent.

 

De stappen op volgorde uitgelegd

Zie tekst Basis Meten = Weten pakket en Lifestyle PLUS Health pakket.

EXTRA BONUS

Als jij kiest voor het optimaal traject dan belonen wij dat met iets extra's.

Je krijgt namelijk een GRATIS controle bloedtest incl. consult bespreking t.w.v. €155,- van ons cadeau.

Hierdoor kun jij opnieuw jouw insuline, glucose en HOMA waardes laten meten of een vetzuren bloedtest opnieuw uit laten voeren waardoor jij zeker weet dat je op de goede weg bent qua gezondheid.

 

Boeken kan via de onderstaande knop.

Je hebt de keuze uit alles in 1x te betalen of om in 8 termijnen te betalen.

*Kosten à €349,- die tijdens het eerste consult worden gemaakt, worden altijd bij u in rekening gebracht. Er is geen restitutie mogelijk op consulten die niet afgenomen dan wel niet nagekomen zijn door u.