top of page
Gelukkig vrouwelijke tuinman

Voel je weer fit, vitaal en

fantastisch!

Met onze hulp hoef je hier niet langer van te dromen. Wij weten namelijk precies hoe we jouw hormonen kunnen inzetten zodat jij die passie voor het leven weer voelt borrelen.

Arts die Hand van de Patiënt

Samen brengen jouw hormonen weer in het gareel

Je futloos voelen? Veel vrouwen denken dat dit erbij hoort. Niet waar! Hormonen beïnvloeden voor een groot deel hoe jij je voelt. 

 

Onze missie is om alle vrouwen op de wereld bewust te maken van hun hormoonwerking. Misschien een tikkeltje ambitieus dus laten we bij jou beginnen.

 

In een maatschappij waar alles om snelheid draait, willen wij de tijd voor je nemen. We luisteren naar jouw verhaal en komen met een op maat gemaakt plan waardoor jij weer de baas over jouw hormonen wordt.

Dit is hoe mijn leven compleet veranderde

Alles ging z’n gangetje. Mijn drukke gezinsleven, de veeleisende baan en alles wat daar nog bovenop kwam. Totdat ik mij realiseerde dat ik niet het leven leidde waar ik altijd van droomde. 

 

In tegenstelling zelfs! Ik was moe. Of eigenlijk… uitgeput. Ook zat ik niet lekker in m’n vel en kwam het steeds vaker voor dat ik mezelf niet meer herkende. Niet in mijn gedrag, mijn gevoelens en zelfs niet in mijn lichaam. 

 

Er moest iets veranderen, maar wat?

 

Mijn naam is Anke, oprichter van Hormooncentrum en inmiddels weet ik hoe het anders kan. Ik wil je graag meenemen naar dit moment.

 

Het was 2014 toen ik een stapje terug deed. Want dat is wat je doet als alles een beetje teveel wordt, toch? Ik nam wat extra tijd voor mezelf in de hoop dat ik me beter zou voelen. Maar die verbetering bleef tot verbazing uit. 

Hormooncentrum-feb2022-12.jpg
Hormooncentrum-feb2022-40.jpg

Wat deed ik toch fout?

Samen met mijn partner Peter ging ik op onderzoek uit. En wat bleek… Mijn menstruatiecyclus en hormonen waren de sleutel! 

 

Als eerste ging ik aan de slag met mijn menstruatiecyclus. Hierdoor leerde ik hoe mijn lichaam werkt, maar ook mijn hormonen. Vervolgens paste ik mijn leefstijl aan. Ik ging meer bewegen, lette beter op mijn voeding en vulde dit aan met de juiste voedingsstoffen.

 

Wat er vervolgens gebeurde was ongelooflijk… 

 

Ik had energie voor 10, voelde me fan-tas-tisch en kon weer de moeder, partner en bovenal de vrouw zijn die ik daadwerkelijk ben. Krachtig en gelukkig.

 

Zoals je misschien wel begrijpt, stuiterde ik van enthousiasme. Ik móést dit nieuws met iedereen delen. En zo werd Hormooncentrum geboren. Hierdoor kan ik jou nu ook helpen.

We weten precies hoe we jou het beste kunnen helpen!

De afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over de menstruatiecyclus en hormonen, maar toen wij op onderzoek uit gingen was dat het tegenovergestelde. We hebben daarom alles zelf moeten ondervinden. Hierdoor weten we precies wat wel en vooral niet werkt.

 

Zo is een persoonlijke aanpak heel belangrijk. Wij doen dus niet aan 10-minuten gesprekjes, maar luisteren uitgebreid naar jouw verhaal. Hierdoor geven we jou de ruimte om je veilig en vertrouwd te voelen. 

 

Daarnaast ondersteunen we onze aanpak met wetenschappelijk onderzoek. We bestuderen bijvoorbeeld jouw bloedvaten, cellen en vetzuren maar kijken ook naar jouw stress- en gelukshormonen. Bij ons dus geen zweverige adviezen maar actiepunten die écht werken!

Bloedprikken_hormooncentrum.jpg

Zo vind je bij ons zowel mannelijke als vrouwelijk medewerkers. Want soms is het goed om iets vanuit een vrouwelijk oogpunt aan te vliegen en de andere keer werkt de mannelijke aanpak beter. Daarnaast hebben we een succesvolle mix van karaktereigenschappen en ervaringen tot onze beschikking. Er is dus altijd wel iemand bij wie jij je goed voelt!

Dit zijn onze helden

Bij Hormooncentrum geloven we in de kracht van balans.

Hormooncentrum-feb2022-12.jpg

Anke Verhagen

Mij ken je inmiddels al een beetje. Naast de persoonlijke ervaring die ik meebreng, ben ik ook opgeleid lichaams- en hormoontherapeut. Hierbij komt het goed van pas dat ik van nature doortastend en geduldig ben. Daarnaast coach ik vrouwen dagelijks en ben ik naast gastdocent ook de mede-oprichter van het hormooncentrum.

Hormooncentrum-feb2022-21.jpg

Peter de Vroed

Ik wil me ook even aan je voorstellen. Mijn naam is Peter en ik heb veel onderzoek gedaan naar de invloed van hormonale anticonceptie en de invloed van de maatschappij op de menstruatiecyclus. Zo schreef ik samen met Anke verschillende boeken over deze onderwerpen. Ondanks dat dit een serieuze zaak is, breng ik een flinke dosis humor met me mee. Daarnaast weet ik veel over vetzuren, stress en ader gezondheid en ben ik de andere mede-oprichter.

Het heeft lang genoeg geduurd

Graag helpen we ook jou om weer verliefd te worden op het leven. Het mooie is dat je nu kan besluiten om de verandering te starten. Wacht dus niet langer en krijg weer grip op je cyclus en hormonen!

bottom of page