Men-struatie challenge
Na de Men-Struatie challenge begrijpen mannen, vrouwen beter

Menstruatie nog altijd een taboe

 

Veel vrouwen ondervinden menstruele krampen tijden hun menstruatie. Mannen hebben vaak geen idee hoe dit voelt en denken vaak dat het hetzelfde is als buikkramp of hoofdpijn (dat gaat zo wel over. Pijnstiller erin en klaar!).

Taboe doorbreken

 

Om mannen nu een reëler beeld van de werkelijkheid te geven, hebben wij een menstruatiesimulator ontwikkeld. Tijdens deze simulatie (ook wel bekend als de Menstruatie Challenge), ondervinden mannen niet alleen de buikkrampen, maar ook de uitstraling van pijn naar rug en benen. Ze ontdekken dat al hun aandacht naar hun buik gaat en minder naar de omgeving en dat het best lastig kan zijn om zich te concentreren. De meeste mannen worden er ook niet echt vrolijk van.

 

"Last van humeurschommelingen schat?"

(Tijdelijk gelukkig ;)). 

Wil jij de menstruatie challenge samen met je partner of met een groep ervaren? Boek dan nu de Men-Struatie challenge.

Het is leuk, leerzaam en een ervaring om nooit meer te vergeten. 

Men-struatie challenge_Hormooncentrum.jpeg

Challenge boeken

Je kan de challenge al boeken vanaf 1 persoon. Maar vind je het leuk om met een groep (vrienden, mede studenten of familie) te komen dat kan ook.

Privé challenge

Tijdens deze challenge krijg je één op één alle aandacht (alleen de persoon die de challenge doet betaalt). Naast de challenge krijg je ook veel informatie van ons. Deze challenge is uitermate geschikt voor koppels. Jouw partner zal na deze challenge veel meer begrip kunnen opbrengen en jou zeker beter ondersteunen. 

 

Nu voor slechts €49,- pp. Challenge duurt +/-1/2 uur pp.

Groep challenge

Zin in een leerzame maar vooral hilarische avond met vrienden?

Steeds vaker komt het onderwerp menstruatie ter sprake binnen vrienden groepen. De Men-Struatie challenge helpt om meer wederzijds begrip op te bouwen en vriendschappen te versterken.  

 

Nu voor slechts €35,- pp. Challenge duurt +/-1 uur. Het minimale aantal deelnemers is  4 personen.

Is de Men-struatie challenge vergelijkbaar met een ECHTE menstruatie?

Men-struatie challenge_groep_hormooncentrum.png

In het bovenstaande filmpje kun je zien dat vrouwen deze challenge ook ondergaan. Tijdens en na de challenge geven zij aan dat het echt voelt alsof ze aan het menstrueren zijn.

 

"De pijn is oprecht vergelijkbaar. Ik moet alleen wennen dat de pijn nu van buitenaf komt i.p.v. binnenuit".

Met dank aan leerlingen van het UCK vooropleiding theater Utrecht.

Is deze simulator wel realistisch? Voelt het echt aan alsof je menstrueert? Is dit wat vrouwen ECHT voelen als ze buikkrampen hebben? Dit zijn een paar vragen die we vaak te horen krijgen.

Dus in hoeverre komt de "pijn" die mannen voelen met de simulator overeen met wat vrouwen voelen als zij menstrueren?

Eerst op vrouwen getest

Het eerste proefkonijn was Anke Verhagen. Zij heeft als eerste de simulator uitgetest om te bepalen of het overeenkomt. Na haar hebben inmiddels meer dan 240 andere vrouwen de simulator op hun buik gehad om na te gaan of het echt wel klopt met wat zij maandelijks voelen. Gemiddeld genomen komen ze allemaal rond de stand van "95" uit. Sommige vrouwen scoren nog hoger. Vaak hebben deze vrouwen dan ook echt extreme klachten die voort kunne komen uit bijvoorbeeld endometriose. Een aandoening die ernstige tot zeer ernstige buikpijn klachten kunnen leiden. Als je als vrouw hier last van hebt dan is het echt nodig om een specialist te raadplegen. In ons Hormooncentrum kunnen we ondersteuning bieden. Medische ingrepen dienen bij een gynaecoloog gedaan te worden.

Zijn jouw menstruatie klachten normaal?Doe nu de GRATIS test!

Test-Menstruatie_hormooncentrum.png

Nog een keer kijken en dan zelf doen