top of page

vr 16 okt

|

Online webinar

Masterclass Hormonen en vetzuren

Alles over hormonen, menstruatie- en overgangsklachten. Hormonen ze werken voor je maar soms ook tegen je. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe komt het dat je soms klachten ervaart en wat kun je eraan doen? Tijdens deze masterclass krijg je antwoorden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Masterclass Hormonen en vetzuren
Masterclass Hormonen en vetzuren

Tijd en locatie

16 okt 2020, 20:30 – 21:30

Online webinar

Over het evenement

"Hormonen? Daar hebben toch alléén vrouwen in de overgang last van?"

Als we het hebben over hormonen of hormonaal disbalans, dan denken we vaak aan vrouwen die in de overgang zijn. Opvliegers, nachtelijk zweten en/of gewichtstoename. Toch is dit echt slechts een klein gedeelte van wat hormonen in disbalans kunnen doen.

Hormonen regelen namelijk o.a. de cyclus van vrouwen, de geslachtsorganen van mannen maar ook ons slaap en waakritme, of we ons gelukkig voelen, ons metabolisme en of we in staat zijn om lief te hebben en te voelen. Het is dus een misvatting om te denken dat het alleen vrouwen in de overgang aangaat.

Een hormonaal disbalans kan in de puberteit al ontstaan. Bij jongens kan dat zich uiten in bijvoorbeeld acne en meisjes kunnen enorm veel last hebben van menstruatie gerelateerde klachten.

Lichamelijke veranderingen, stress, verkeerde voeding en altijd maar doorgaan omdat je denkt dat dat moet, heeft op korte en of lange termijn tot gevolg dat je in een hormonaal disbalans terecht komt. Maar hoe weet je nu of jij een hormonaal disbalans hebt en wat dat voor een effect heeft op je lichaam en geest?

Symtpomen van een hormonaal disbalans zijn o.a.:

- Menstruatieklachten

- Hevig of langdurig bloedverlies

- Overgangsklachten

- Slaapproblemen

- Vermoeidheid

- Gejaagd gevoel

- Kort lontje

- Humeurschommelingen

- Laag libido

- Gewichtstoename / Overgewicht / Obesitas

- Schildklierproblemen

- Haaruitval

- Depressieve gevoelens

- PCOS

- PMS

- Acne

- Spier- en gewrichtspijn

- Verstoorde darmflora

- Te korten aan bouwstoffen en vetzuren

- Verzwakt immuunsysteem

Meten = weten

Ben jij in balans of in disbalans? Meten = weten.

Als je klachten hebt dan kun je eigenlijk op je vingers natellen dat je ergens een disbalans hebt. Maar wat nu als je van jezelf vindt dat je voldoende aan beweging doet, gezond eet en drinkt en jezelf best goed in acht neemt?

Voor beide gevallen telt, meten = weten en laat je eens goed informeren.

En daar gaat deze masterclass over.

Masterclass met als doel om je goed te informeren

Wij als hormooncentrum willen heel graag jou informeren over de gevolgen van stress, een hormonaal disbalans maar ook wat jij er aan kan doen om weer in balans kan komen en je immuumsysteem te versterken om te voorkomen dat je ziek wordt.

De oplossingen zijn eigenlijk vrij eenvoudig maar het is zaak dat je als mens bewustzijn krijgt op wat er gebeurt om zo adequaat te werk te gaan voor jouw algemene gezondheid en welzijn. Kijk dit gratis masterclass en laat jezelf informeren. Op het einde van het masterclass is er ruimte om al je vragen te stellen.

Deel dit evenement

bottom of page