top of page

Menstruatie hel. Maar nu heb ik mijn leven terug.

Voordat ik bij het Hormooncentrum kwam had ik elke maand last van hevige menstruatiepijn. Huilend en jammerend van pijn en machteloosheid probeerde ik de eerste dagen van mijn menstruatie door te komen. Vaak gingen de krampen gepaard met misselijkheid en overgeven en als de krampen meevielen, werden die ingeruild voor hevige hoofdpijnaanvallen. Ik was minstens drie dagen compleet van de wereld en meestal stond het leven een dag of vijf, zes stil.


Ik las en probeerde van alles om mijn klachten te verminderen. Dit heeft me veel geleerd over mijn vrouwelijke cyclus en bracht soms een kleine verbetering, maar zette nooit echt zoden aan de dijk.

Totdat ik in aanraking kwam met het Hormooncentrum. Ik deed mee aan de online ‘Grip op je cyclus challenge’ die Anke en Peter samen verzorgden. De informatie was voor mij weinig nieuws, na alle boeken die ik gelezen had, maar inbegrepen was een gratis consult en ik dacht: “Ik kan het altijd proberen, misschien helpt het iets.”.

Aan menstruatieklachten is echt iets te doen
Menstruatie klachten

Nooit had ik verwacht hoeveel het in mijn leven zou veranderen. Ik werd helemaal doorgemeten en kreeg voedingsstoffen die aansloten bij wat míjn lijf op dat moment nodig had om weer meer in balans te komen. Al bij mijn eerstvolgende menstruatie merkte ik een grote verbetering: minder pijn, minder krampen, zelden meer misselijk en ik was sneller weer op de been. En deze veranderingen zetten door. Ik kreeg mijn leven terug! De eerste twee, drie dagen van mijn menstruatie bleven van mij zodat mijn lichaam kon rusten en ik kon voelen wat ik nodig heb. Soms is dat slapen, kunst maken, schrijven, reflecteren. Maar vrijwel altijd in de geborgenheid van mijn eigen huis.Op een gegeven moment merkte ik dat mijn klachten weer verergerden. Ik was inmiddels gestopt met een aantal voedingsstoffen en ging terug naar het Hormooncentrum om te kijken wat het probleem was. Dit was snel duidelijk en ik kreeg een nieuwe voedingsstof om dit aan te pakken. Na twee weken kreeg ik mijn menstruatie: de mildste, gemakkelijkste menstruatie die ik in tien jaar heb gehad! Eén dag van tevoren lichte krampen, op dag één buikpijn die met een warme kruik verzachtte en op dag twee stond ik weer in de winkel om boodschappen te doen.Als iemand me had vertelt dat dit mogelijk was (wat Peter heeft gedaan 😉) had ik diegene sceptisch aangekeken (wat ik heb gedaan 😉) en gedacht: “Dat moeten we nog maar eens zien.”. Toch blijkt het waar te zijn, het kan! En wat een zegen is dat. Onwennig nog soms, maar ik ben Peter en Anke zo dankbaar. En mezelf, dat ik ondanks alle jaren van pijn en frustratie, ergens nog steeds wist: ‘Het moet beter kunnen dan dit’. En dat dit weten me ertoe heeft gebracht het Hormooncentrum een kans te geven, met alle positieve gevolgen van dien!

“Het traject bij het hormooncentrum heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer terug heb! Na jaren vermoeidheid, hevige menstruatiepijn (nee, niet een beetje, écht hévige menstruatiepijn), frustratie en machteloosheid heb ik veel meer energie en is mijn menstruatie in geen tien jaar zo mild en soepel geweest.”


Marre


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page