top of page

Menopauze wordt bepaald door dna-reparatie

Bijgewerkt op: 24 apr. 2022

Het belang van gezonde bloedvaten en cellen


Om gezond ouder te worden is het belangrijk om je bloedvaten in goede conditie te houden. Een gezonde leefstijl is een vereiste om dat voor elkaar te krijgen. Maar invloeden van buitenaf zijn niet altijd te voorkomen en daarom is het ondanks een gezonde leefstijl goed om eens bewust stil te staan bij de vraag:


“Hoe gezond zijn mijn bloedvaten en cellen in mijn lichaam?”
Wij zeggen dan: “Meten = Weten”.

In dit blog artikel wat geschreven is door Nienke Beintema voor het NRC (4 augustus 2021),

wordt uitgelegd dat het moment van de menopauze nauw samenhangt met veroudering. Bij dat verouderingsproces zijn 290 genen betrokken. Veel van die genen zijn essentieel voor het repareren van dna-schade.


Daarmee blijkt het belang van dna-reparatie bij vrouwelijke vruchtbaarheid veel groter dan gedacht. Daarnaast is er een sterke link tussen deze genen en gezond ouder worden.
Wil jij weten hoe het met je algehele gezondheid is gesteld of ervaar je al klachten en wil je graag weten wat de oorzaak is en wat je er mogelijk aan kan doen?


Boek dan een afspraak in ons hormooncentrum waar we diverse onderzoeken en testen af kunnen nemen om jouw gezondheid in kaart te brengen en een behandelplan op maat samen te stellen om verbeteringen aan te brengen en herstelprocessen te stimuleren (zowel van DNA als van je cellen).


We bieden 4 consult mogelijkheden aan. Basis consult Basis PLUS consult Optimaal consult Optimaal PLUS consult Meer info: www.hormooncentrum.nl/consulten


Bellen mag ook. Tel. 085-0431198Op onze blog pagina tref je verschillende artikelen aan. Praktijk verhalen afkomstig vanuit het Hormooncentrum, ervaringen van cliënten, vragen die (veel) gesteld worden waar we antwoord op geven maar ook artikelen die verwant zijn met wat we doen. Medische kennis, wetenschappelijke onderzoeken en wist je datjes. Heb jij ook een vraag? Stuur ons een bericht en wij geven antwoord. Misschien wel in een blog post.

#Hormonen#menstruatieklachten#overgangsklachten #gezondheid#voedingsstoffen


Op een bepaalde leeftijd stopt het proces om maandelijks eicellen te laten rijpen. Dan komt de vrouw in de menopauze terecht. De pre-menopauze (ook wel overgang genoemd) duurt ongeveer 10 jaar. Dit wordt ook wel de "overgang" genoemd.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page