top of page

Grip op je menstruatiecyclus?


'Het was oktober 2014 en mijn partner, Peter de Vroed, kwam super enthousiast thuis met een verhaal over mannelijke en vrouwelijke manier van doen en over ‘seizoenen’ van vrouwen'

Daarna ratelde hij nog verder maar dat kon ik al niet meer horen. Ik was na het woord seizoenen namelijk al afgehaakt. Waar heeft hij het over? Het enige wat ik daarna nog hoorde was; “En wij gaan vanaf nu jouw menstruatie ook anders aanpakken.” Euh, sorry? Anders aanpakken? Moet ik anders aangepakt worden? Wat is er mis met mij en mijn menstruatie? Ik menstrueer al 26 jaar en nu ga jij als man mij vertellen dat ik anders moet gaan menstrueren? Nu had Peter gedacht of verwacht dat ik super enthousiast zou reageren. Maar dat gebeurde dus niet. Sterker nog, ik was woest op hem. Hoewel Peter mij destijds vriendelijk mijn medewerking vroeg om mijn eigen menstruatiecyclus eens bij te gaan houden, weigerde ik dat te doen. Ik was namelijk zo diep geraakt dat ik door mijn eigen koppigheid, het gewoon niet deed.

Peter ging daarom eerst zelf op onderzoek uit. Online en via persoon- lijke interviews. De uitslagen kreeg ik op een dag onder ogen te zien. En daar schrok ik best wel van. Enerzijds omdat ik opmerkte dat vrouwen massaal door blijven lopen met menstruatiegerelateerde klachten en anderzijds omdat ik me bewust werd van het feit dat ik zelf totaal geen idee had hoe mijn eigen menstruatiecyclus in elkaar zat. Ondanks 26 jaar ervaring.

Ik ben daarom vanaf dat moment samen met Peter, mij gaan verdiepen in mijn eigen menstruatiecyclus. Wat maak ik nu feitelijk iedere maand mee? Wat zijn mijn klachten? En wat kan ik eraan doen om die klachten te verminderen?

Onze onderzoeken zijn niet vruchteloos gebleven. Want hoewel ik in het verleden 7-8 dagen menstrueerde, last had van buikpijn, krampen, diarree, hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, soms doorlekken en een week of langer chagrijnig zijn, is daar nu niets meer van over.


Wat heb ik gedaan?

Eigenlijk heel simpel. Ik neem rust tijdens mijn zwaarste dag van mijn menstruatie. En hoewel deze oplossing zo simpel lijkt, blijkt in de praktijk dat voor vrouwen bijna een onmogelijke taak. En ik spreek nu echt uit ervaring. Want hoewel ik wist dat rusten zou helpen, heb ik er toch vier maanden over gedaan om daadwerkelijk een dag rust te nemen. Want hoe neem je als vrouw, moeder, vriendin, zus enzovoort nu rust in deze drukke maatschappij?


Onmogelijk toch?

Ik dacht dat ik onmogelijk rust kon nemen. Maar vanaf het moment dat ik oplossingsgericht ging denken en doen veranderde alles! Door mijn wensen en behoeftes kenbaar te maken van wat ik werkelijk wilde tijdens mijn zwaarste dag, zijn Peter en ik samen gaan wer- ken om mijn wensen te realiseren. Het gevolg is dat ik nu nog maar anderhalve dag menstrueer, 300 procent meer energie ervaar en geen klachten meer heb. En zo heb ik grip op mijn cyclus gekregen!

Wil jij ook grip op je cyclus krijgen? Wil jij ontdekken wat ik precies heb gedaan? En wil jij dat ook leren? Dat kan.Online opleiding De Vrouw - de Cyclus

Volg nu onze online opleiding de Vrouw de cyclus en leer samen met mij (maar in jou eigen tijd en tempo) ook grip te krijgen op jouw cyclus en hormonen.

Je kan de opleiding in 68 dagen doorlopen maar je mag er ook 6 maanden over doen. Als je de opleiding doorlopen hebt ontvang je een deelname certificaat of als je het incl. 16 EC punten wil ontvangen een officieel geaccrediteerd certificaat. Dit kun je in het begin van de opleiding aangeven.


Wat houdt de opleiding precies in?

De online opleiding bestaat uit 5 modules. Iedere module bevatten verschillende video's en teksten om te leren hoe ook jij grip kan krijgen op je cyclus. In totaliteit zijn er maar liefst 27 video's onderverdeeld in de volgende onderwerpen.


Module 1: Bewustzijn

 • Bewustzijn creëren in de menstruatiecyclus.

 • Bewustzijn creëren op de invloed van de maatschappij op de vrouw en haar menstruatiecyclus.

 • Welke invloed stress op de menstruatiecyclus heeft

Module 2: Van menarche tot de menopauze

 • De fysiologie en de pathologie van de menstruatiecyclus

 • Inzicht in de gehele menstruatiecyclus waaronder leefstijl en conditioneringen.

 • Wensen en behoeftes van de vrouw in elke levensfase

 • Wat voeding voor invloed heeft op de menstruatiecyclus

Module 3: Transitie (van theorie naar praktijk)

 • Behandelplannen opstellen

 • Voeding als medicijn toepassen

 • Uitvoeren van behandelplannen

 • Anamneseformulier invullen (eigen casus)

Module 4: Finetunen en anticonceptie

 • Informatie over anticonceptie

 • Behandelplan bijstellen (finetunen)

 • 3 Consulten ondergaan bij Hormoon / Cyclus therapeut

Module 5: Seksualiteit in en rond de cyclus

 • Menstruatiecyclus vanuit biologisch oogpunt

 • Seksualiteit in de cyclus

 • Van standje overleven naar de zin in seks

 • Orgasmes

 • Ontdek je eigen lichaam

 • Communicatie met je (bed)partner

 • Kinderwens

 • Gezonde grenzen

 • Seksualiteit versus spiritualiteit

 • Yoni massage


Extra Bonus!

Naast de video's hebben we nu ook iets extra's. Namelijk 4 consulten incl. het Meten = Weten pakket in het Hormooncentrum ter waarden van €399,-


Je ontvangt dus concreet bij deelname van de opleiding:

- 27 video's

- 2 e-booken

- 4 consulten

- 1 Bloedtest

- 1 stresstest

- 1 bloedvaten test

- 1 Nitric Oxide speeksel test

- 1 gelukshormonen test

- Online support

- Maandelijks 1 Live Q+A (klassikaal les)

- Certificaat bij volbrengen opleiding


Speciale aanbieding!

Normaal zou deze investering €899,- bedragen. Maar omdat jij een trouwe lezer bent van onze nieuwsbrief en wij heel graag jou persoonlijk willen helpen om ook weer verlieft te worden op het leven, hebben we iets leuks bedacht.


We bieden deze opleiding nu tijdelijk aan voor slechts €499,-.

Dit is dus incl. de opleiding t.w.v. €400,- , incl. het Meten = Weten pakket met 4 consulten en onderzoeken t.w.v. €399,- en incl. 2 e-boeken t.w.v. €19,95.

Maar het belangrijkste is dat jij weer grip krijgt op je cyclus en hormonen en zo jouw eigen onstuitbare levensenergie weer terug krijgt. En dat is niet in geld uit te drukken.


Meld je daarom nu aan via deze knop en start direct in de online leeromgeving!Liever eerst nog wat meer informatie? Kijk dan ons gratis opgenomen webinar over de opleiding via deze knop.
Ik kijk er naar uit om je persoonlijk te verwelkomen!


Groetjes Anke Verhagen
Hormooncentrum

Nieuwstraat 55a

5521 CB Eersel

Tel: +31 (0)85 043 11 98

info@hormooncentrum.nl


572 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page