top of page

Hartinfarct vaak over het hoofd gezien bij vrouwen

Een mens heeft ongeveer 380 kilometer grote en middelgrote bloedvaten en ongeveer 100.000 kilometer kleine bloedvaten. Zoveel is nodig om ons lichaam goed te laten functioneren. Er sterven dagelijks ruim 100 mensen aan een hart- en vaatziekten waarvan meer vrouwen dan mannen.


Er wordt veel onderzoek gedaan naar hart- en vaatziekten. Behalve naar werking van kleine bloedvaten. En dit is precies de reden waarom met name bij vrouwen een hartinfarct vaak over het hoofd wordt gezien. De symptomen zijn meestal anders dan bij het mannenlichaam. Vrouwen ervaren vaak een vaatspasme en dit komt voor in de kleine bloedvaten (perifere vaten).


Kransslagader (hart)wat zichtbaar is bij onderzoek. Microbloedvaten rondom het hart wat werkelijk aanwezig isBloedvaten zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De binnenkant van een bloedvat noemen we het endotheel. Wanneer bloedvaten soepel en schoon zijn, kan bloed (inclusief zuurstof en voedingsstoffen) overal in het lichaam komen. Wanneer bloedvaten niet meer flexibel en/of minder goed doorlaatbaar zijn, ontstaan er problemen zoals aderverkalking, verminderde werking van organen, spieren of zelfs een hart- of herseninfarct.


Het is dus essentieel dat onze aderen goed blijven functioneren om jouw gezondheid te waarborgen. Essentiële voedingstoffen en optimaal werkende processen zijn nodig om gezond te worden en/of te blijven. Bijvoorbeeld:


  1. Een juiste vetzuren balans tussen omega 6 en 3 (voor een optimale cel gezondheid)

  2. Een juiste zuurtegraad van het lichaam (Er is geen ontgifting mogelijk in een verzuurt lichaam)

  3. Een optimaal werkend maag/darm systeem (70% van het immuunsysteem zit in de darmen)

  4. Elastische en goed doorlaatbare aderen


Om er achter te komen of bij jou deze zaken op orde zijn, loont het om dit alles op regelmatige basis te laten onderzoeken. Preventief of om erger te voorkomen.


"50% van de mensen die vandaag met een ambulance in het ziekenhuis aankomen, dachten gisteren nog dat ze gezond waren"

Nitric Oxide

Nitric Oxide één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam welke het bloedvatensysteem ondersteunt. Dit molecuul wordt wereldwijd door deskundigen hét natuurlijke middel genoemd om gezond te blijven.


Nitric Oxide wordt in de bloedvaten aangemaakt door endotheelcellen. Nitric Oxide zorgt ervoor dat de vaatwand ontspant waardoor je bloedvaten verwijden en makkelijker kunnen uitzetten. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en kunnen de voedingsstoffen, zuurstof en het bloed vrij door je lichaam stromen. De aanmaak van Nitric Oxide is niet alleen van positieve invloed op je hart- en bloedvaten, maar ook op andere organen zoals je zenuwstelsel, longen en het immuunsysteem.


Slechte doorbloeding

Nitric Oxide speelt een centrale rol in ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Wanneer de endotheelcellen in je lichaam onvoldoende Nitric Oxide aanmaken, kunnen er onregelmatigheden ontstaan door een slechte doorbloeding. Dit komt bij veel mensen voor en blijft vaak onopgemerkt. Enkele veelvoorkomende symptomen van een slechte doorbloeding zijn:

  • Hoge bloeddruk

  • Slapeloosheid

  • Vermoeidheid

  • Geheugen- en concentratieproblemen

  • Huidproblemen

  • Koude handen en voetenDisclaimer

Meten = weten. Ga nooit zomaar medicijnen of supplementen gebruiken. Via diverse testen en metingen kunnen we kijken waar jouw eventuele klachten door veroorzaakt worden. Enkel onder de juiste begeleiding en kennis kunnen medicijnen of aanvullende voedingsstoffen gebruikt worden.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page