top of page

10 Tips om gewichtstoename te voorkomen tijdens de feestdagen

December is de maand bij uitstek om veel met familie en vrienden door te brengen i.v.m. alle feestdagen. Deze feestelijkheden (tenminste bij de meeste mensen), gaan vaak gepaard met veel en lekker eten/snoepen en alcohol. Dat menig mens daardoor na 1 januari niet op de weegschaal durft te staan omdat ze op voorhand al weten hoe laat het is, is dan ook niet zo verwonderlijk.
Wat kun jij doen om die extra kilo’s te voorkomen?


Tip 1: Koop geen snoepgoed

Pepernoten, chocola, marsepein en kersstol. Allemaal voedsel waar veel calorieën in zitten. Het beste is om het in de winkel te laten liggen. Wil je toch een keer iets extra’s, koop dan bewust één artikel en verspreid de inname over de maand.


Tip 2: Drink voldoende water

Drink voldoende water op een dag. Hierdoor blijf je goed gehydrateerd en heb je minder snel honger.


Tip 3: Beweeg vaker

Zorg dat je vaker en intensiever beweegt. Onbewust zitten we vele uren op een stoel of bank. Hierdoor worden de opgenomen vetten niet verbrand. Dagelijks 10.000 stappen zetten en minimaal 2 keer per week krachttraining zorgt wel voor die verbranding.Tip 4: Drink met mate

“Dat doe ik altijd, met maten drinken”. Tja, ik ook. Gezellig! Maar…. per definitie is alcohol slecht voor je gezondheid en kun je het beter helemaal laten staan. Als je toch een alcoholische consumptie nuttigt, kun je dat het beste doen tijdens een maaltijd. Hierdoor wordt namelijk de alcohol opname in het lichaam vertraagd. Weetje. Alcohol zorgt voor meer behoefte aan vet eten.


Tip 5: Ga voor groenten

Presenteer i.p.v. suikerhoudende producten groenten snacks. Het is gezond en zorgt er ook voor dat je je dagelijks portie van 500 gram per dag makkelijker binnenkrijgt.Tip 6: Schep maar 1 keer op

Hoewel de verleiding groot kan zijn om vaker op te scheppen, houdt het bij 1 portie. Je lichaam heeft niet meer nodig en door teveel te eten krijg je vaak nadien ook onnodig last in je maag en of darmsysteem.


Tip 7: 1 maaltijd per dag

Weet je dat je een uitgebreid diner hebt gepland of dat je (schoon)ouders met allerlei lekkers voor de dag komen? Sla dan je ontbijt en lunch over voor die dag. Hierdoor heb je meer calorie ruimte over voor de rest van de dag en hoef jij je minder schuldig te voelen als je wel dat toetje erbij neemt.


Tip 8: Eet eerst eiwitten

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam. Daarnaast zorgen ze voor een vol gevoel. Door eerst eiwitten te eten, heb je minder trek in iets anders.


Tip 9: Eet langzaam en kauw goed

Door langzaam te eten en goed te kauwen, krijg je sneller het signaal dat je vol zit. Daarnaast is het goed voor je spijsverteringssysteem en kunnen voedingsstoffen beter opgenomen worden.


Tip 10: Wees niet te streng voor jezelf maar neem wel verantwoording

Laat je jezelf toch een keer gaan? Wees dan niet te streng voor jezelf maar neem wel verantwoording voor je gedrag. Ga dan bewust meer bewegen en let weer goed op wat je eet en drinkt. Meestal gaan de kilo’s er weer vanaf zodra je weer terug in het ritme van de dag zit. Zo niet? Kijk dan eens naar ons voedingsplan.
Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!


Team Hormooncentrum


Nieuwstraat 55a

5521 CB Eersel

Tel: +31 (0)85 043 11 98

info@hormooncentrum.nl
637 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page